برندهای موفق در سطح جهان سعی دارند با یک لوگوی جذاب و به یادماندنی در خاطر افراد بمانند. آنها لوگو را به عنوان شناسنامه برند خود در نظر میگیرند و برای طراحی آن زمان و هزینهی قابل توجهی صرف میکنند.
وقتی بیننده لوگوی یک کسب و کار را مشاهده میکند، برداشت اولیهای از آن برند در ذهنش شکل میگیرد. پس اگر لوگوی جذابی داشته باشیم میتوانیم با استفاده از بهترین نرم افزار های طراحی لوگو روی بیننده تأثیر بگذاریم و ویژگیهای برندمان را به او معرفی کنیم.
طراحان لوگو با در نظر گرفتن استانداردهای متعدد و با داشتن تکنیکهای گوناگون سعی دارند این تأثیر را در مخاطب ایجاد کنند. آنها علاوه بر دید هنری و ذهن خلاق باید دارای دانش تخصصی در زمینه گرافیک باشند تا بتوانند ایدههایی که ذهن دارند را اجرا کنند.
ابزارهای متعددی وجود دارد که طراحان لوگو میتوانند از آنها استفاده کنند. در این مقاله قصد داریم شما را با نرمافزارهای برتر در زمینه طراحی لوگو آشنا کنیم و ویژگیهای مثبت و منفی هر کدام را برایتان بیان کنیم. با ما همراه باشید تا خصوصیات هر یک از این نرمافزارها را بشناسید و مناسبترین آن ها را برای خود انتخاب کنید.
۱)نرم افزار Inscape
نرمافزار Inscape یکی از حرفهایترین نرمافزارهای موجود در زمینهی طراحی لوگو است. با اینکه نیازی نیست برای استفاده از این نرمافزار پولی پرداخت کنید اما امکانات زیادی در اختیار شما قرار میدهد که گاهی با برنامههای غیر رایگان برابری میکند. این برنامه که یک ویرایشگر گرافیکی است و از فرمت SVG بهره میبرد.
جالب است بدانید این نرمافزار یکی از قدیمیترین نرمافزارهای طراحی بر پایهی وکتور است که در جهان به صورت رایگان در اختیار مردم قرار داده شده است. شما با استفاده از این نرمافزار میتوانید انواع لوگو را طراحی کنید و خروجی با کیفیتی از لوگو بگیرید.
مزایا:
- رایگان است و نیازی به صرف هزینه زیاد برای یادگیری و استفاده از قابلیتهای آن ندارید.
- محیطی ساده دارد و یادگیری آن کار سختی نیست.
- میتواند خروجیهای حرفهای و با کیفیت بگیرد.
- کتابها و وبسایتهای زیادی به صورت تخصصی به این نرمافزار پرداختهاند و شما میتوانید با کمک آنها سریعتر، کار کردن با این نرمافزار را بیاموزید و چالشهایی که برایتان پیش میآید را برطرف کنید.
- این برنامه به صورت مداوم بهروزرسانی میشود و به صورت رایگان در اختیار افراد قرار میگیرد.
معایب:
- اگر حجم پروژه سنگین باشد و تغییراتی زیادی روی آن انجام شده باشد، ممکن است نرمافزار متوقف شود یا کندتر عمل کند. با این اوصاف برای کسانی که پروژههای سنگین دارند کلافهکننده است.
- متأسفانه این برنامه فیلترهای متنوعی ندارد و شما باید از همان چند فیلتر محدود استفاده کنید.
- این برنامه را نمیتوانید در سیستمهای مک اجرا کنید.
استفاده از این نرمافزار توصیه میشود به:
- کسانی که قصد صرف هزینه ندارند و میخواهند کارایی نسبتاً خوبی دریافت کنند.
- کسانی که قصد دارند به صورت خودآموز یک نرمافزار طراحی لوگو را بیاموزند.
- کسانی که قصد استفاده از قالبها و طرحهای آمادهای که در سایر نرمافزارها وجود دارد را ندارند.
۲)نرمافزار CorelDRAW
یکی از نرمافزارهای حرفهای در زمینهی طراحی گرافیک CorelDRAW است. این برنامه به عنوان یکی از بهترین برنامههای طراحی بر پایهی وکتور شناخته شدهاست. این نرمافزار گرافیکی محبوب با برنامههای شرکت ادوبی رقابت میکند. اگر میخواهید طرحهای دستی خود را که به وسیله قلم نوری میکشید به طرحها و وکتورهای گرافیکی تبدیل کنید این نرمافزار گزینهی بسیار خوبی برای شماست.
یکی از مشکلات این نرمافزار این است که فرمت خروجی آن به گونهای است که حتماً باید این نرمافزار را در سیستم خود نصب کرده باشید تا بتوانید خروجی آن را مشاهده کنید. پس اگر میخواهید فایل اصلی را با مشتریان خود به اشتراک بگذارید استفاده از این نرمافزار ممکن است برای شما مشکل ساز شود.
مزایا:
- بهترین برنامه برای تبدیل طرحهای دستی به طرحهای گرافیکی است.
- قابلیت طراحی نامحدود دارد.
معایب:
- استفاده از آن هزینه بردار است.
- فرمت خروجی آن به گونهای است که حتماً باید این نرمافزار را نصب داشته باشید تا فایل خروجی باز شود.
استفاده از این نرمافزار توصیه میشود به:
کسانی که با طراحی دستی راحتتر هستند و میخواهند لوگو هایی که با قلم نوری طراحی میکنند را به طرحهای گرافیکی تبدیل کنند.
۳)نرم افزار Hatchful
این برنامه هم بر روی کامپیوتر و هم بر روی گوشیهای هوشمند قابل اجراست. این نرمافزار مانند بسیاری از نرمافزارهای طراحی لوگو عمل میکند. شما با استفاده از وبسایت Shopify Hatchful میتوانید ایدههای مختلفی را که مربوط به کسب و کار مورد نظر شما هستند را ببینید.
مزایا:
- بخش زیادی از قابلیتهای آن رایگان است.
- میتوانید هم در کامپیوتر و هم در گوشیهای هوشمند از آن بهره ببرید.
معایب:
- قابلیتهای طراحی محدودی دارد و نمیتوانید لوگوی خود را به صورت دلخواه شخصیسازی کنید.
استفاده از این نرمافزار توصیه میشود به:
– کسانی که دنبال یک برنامه رایگان و ساده هستند و میخواهند از لوگوها و قالبهای آماده بهره ببرند.
– کسانی که میخواهند از نرمافزاری استفاده کنند که هم بر روی کامپیوتر و هم بر روی گوشی های هوشمند قابل اجرا باشد.
۴)نرمافزار Affinity Designer
یکی از کاربردیترین نرمافزارهای طراحی لوگو است که استفاده از آن نسبت به دیگر نرمافزارها ارزان است. یکی از دلایلی که این نرمافزار را نرمافزاری کاربری میدانیم این است که هر دو تصویر رستر و وکتور را پشتیبانی میکند. وکتورها تصاویری هستند که با افزایش سایز، کیفیت آنها کاهش نمییابد.
تصاویر پیکسلی همان طور که از نامش پیداست از پیکسل تشکیل شدهاند و با افزایش سایز تصویر، پیکسلهای تصویر بزرگتر میشود و کیفیت آن کاهش مییابد. وکتور کاربرد بیشتری در طراحی لوگو دارد اما وقتی به هر دو نوع تصویر دسترسی داریم میتوانیم در صورت نیاز هر جا که لازم بود نوع تصویرمان را عوض کنیم.
دلیل اینکه تصاویر وکتور در طراحی لوگو کاربرد بیشتری دارند این است که لوگو در جاهای مختلف و در سایزهای گوناگون استفاده میشود. به عبارتی همان لوگویی که پروفایل شبکههای مجازی است، در ابعاد بزرگتر و بدون کاهش کیفیت در بیلبوردها نیز چاپ میشود.
این نرمافزار قابلیتهای متعددی دارد که آن را در مجموعهی بهترین نرمافزارهای طراحی لوگو قرار داده است؛ اما مشکلات و کمبودهایی دارد که باعث میشود کاربران به دنبال رقبای این نرمافزار بروند. یکی از این مشکلات، نداشتن خطوط پرسپکتیو است. خوشبختانه مشکلی که نرمافزار CorelDRAW دارد در این نرمافزار حل شده است و شما میتوانید از طرح خود خروجیهای مختلفی با فرمت های گوناگون بگیرید.
مزایا:
- استفاده از این نرمافزار هزینه بردار نیست.
- از هر دو نوع تصویر رستر و وکتور پشتیبانی میکند.
- امکان گرفتن خروجیهایی با فرمتهای متعدد دارد.
معایب:
- خطوط پرسپکتیو را ندارد.
استفاده از این نرمافزار توصیه میشود به:
– کسانی که میخواهند با صرف هزینه کم به هر دو نوع تصویر رستر و وکتور دسترسی داشته باشند.
– کسانی که میخواهند خروجیهای متعدد با فرمتهای مختلفی بگیرند.
۵)نرمافزار Adobe Photoshop
کمتر کسی وجود دارد که نام نرمافزار فتوشاپ به گوشش نخورده باشد. این نرمافزار قابلیتهای متعدد و جذابی دارد و میتوان از آن برای طراحی لوگو بهره گرفت. این نرمافزار با اینکه بیشتر از نظر ادیت و ویرایش عکس معروف شدهاست اما میتواند یکی از گزینههای خوب برای طراحی لوگو نیز باشد. شما با استفاده از فتوشاپ میتوانید لوگوهای جذابی طراحی کنید و حتی میتوانید طرحهای سه بعدی ایجاد کنید. برای کسانی که میخواهند با قلم نوری طراحی کنند فتوشاپ یکی از بهترین گزینه هاست. البته این برنامه به افرادی که دانش تخصصی فتوشاپ را ندارند توصیه نمیشود. چون پیچیدگیهایی دارد که ابتدا باید آنها را آموخت و سپس از آنها برای طراحی لوگو بهره برد.
مزایا:
- با سایر برنامههای شرکت ادوبی به خصوص نرمافزارهای Illustrator و InDesign سازگاری و یکپارچگی دارد.
- قابلیتهای متعدد و جذابی دارد و امکان اجرای طرحهای گوناگون را برای شما فراهم میکند.
- قابلیت شخصیسازی دارد و میتوانید قالبهای شخصیسازیشده را ذخیرهسازی کنید.
- میتوانید با استفاده از آن طراحی سه بعدی انجام دهید.
معایب:
- به علت اینکه فتوشاپ بر پایه تصاویر پیکسلی است، با افزایش سایز لوگو کیفیت آن کم میشود.
- برای اینکه بتوانید از این برنامه استفاده کنید باید هزینه پرداخت کنید.
- پیچیدگیهای زیادی دارد و استفاده از آن برای افرادی که مبتدی هستند دشوار است.
استفاده از این نرمافزار توصیه میشود به:
– کسانی که در استفاده از فتوشاپ مهارت دارند.
– کسانی که جزئیات کار برایشان بسیار مهم است و به ظرافت کار خود اهمیت میدهند.
۶)نرمافزار Adobe Illustrator
از گذشته یکی از بهترین نرمافزارها برای طراحی لوگو، ایلاستریتور است. این نرمافزار سالهاست برای طراحی لوگو استفاده میشود و در تمام این سالها کارایی خود را حفظ کرده و در جایگاه یکی از بهترین برنامههای طراحی لوگو باقیمانده است. قابلیتهای کاربردی و متعددی که این برنامه دارد باعث شده است بین کاربران از محبوبیت زیادی برخوردار شود. این نرمافزار از تصاویر وکتور پشتیبانی میکند و برای طراحی لوگو بسیار مناسب است. یکی از نکات مثبتی که محصولات شرکت ادوبی دارد، سازگاری با دیگر برنامههای این شرکت است. داشتن قابلیتهای متعدد، باعث شده این برنامه، پیچیدگیهای زیادی داشته باشد؛ به همین خاطر ممکن است برای افراد مبتدی مشکل ساز شود. شما ابتدا باید با این پیچیدگیها آشنا شوید و طرز استفاده از آنها را بدانید تا در نهایت بتوانید از این برنامه به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.
مزایا:
- این برنامه قابلیتهای متعدد و ابزارهای گوناگونی دارد که میتوانید با استفاده از آنها لوگو های حرفهای و جذابی طراحی کنید.
- قابلیت شخصیسازی دارد و میتوانید تنظیمات شخصیسازیشدهی خود را ذخیره کنید.
- با دیگر نرمافزارهای شرکت ادوبی سازگاری و یکپارچگی دارد.
- تصاویر وکتور را پشتیبانی میکند.
معایب:
- یادگیری این برنامه نسبت به برنامههای دیگر کمی دشوار و زمان بر است و باید در استفاده از آن مهارت کافی داشته باشید تا بتوانید به خوبی از آن استفاده کنید.
- این برنامه نیاز به سیستم قدرتمندی دارد که بتواند به راحتی برنامه را اجرا کند.
استفاده از این نرمافزار توصیه میشود به:
– کسانی که سیستم هایی دارند که کشش اجرای این برنامه را داشته باشد.
– کسانی که با پیچیدگیهای این برنامه آشنایی دارند و در زمینهی طراحی لوگو با این نرمافزار تخصص لازم را کسب کردهاند. به همین خاطر این نرمافزار به افرادی که مبتدی هستند توصیه نمیشود.
جمع بندی
هر کدام از این نرمافزارها ویژگیهایی دارند که آنها را از رقبای خود متمایز میسازد. نرمافزارهای طراحی لوگوی بسیاری وجود دارد و ما در این مقاله تلاش کردیم بهترین آنها را به شما معرفی کنید.
شما میتوانید با توجه به انتظاراتتان از یک برنامه طراحی لوگو و همچنین تجربهای که در این زمینه دارید، یکی از این برنامهها را انتخاب کنید. پیشنهاد ما این است که اگر تخصص کافی دارید و میخواهید لوگوهای حرفهای طراحی کنید، برنامه ایلاستریتور را گزینه اول خود قرار دهید.
این برنامه امتحان خود را پس داده است و قابلیتهای مختلف و جذابی دارد که در روند طراحی به کارتان خواهد آمد. امیدواریم با توجه به مطالبی که بیان کردیم، مناسبترین نرمافزار را برای خود انتخاب کنید و لوگوهای جذابی طراحی کنید.